mc-jakten gratis videotraning till mc-kort
 

mc-boken – behövs den för att klara mc-teorin?

MC-boken var länge det enda sättet mc-elever kunde få relevant information inför teoriprovet… men läget har ändrats och på denna sida hittar du förklaringen 🙂

Är det mc-boken som gäller?

Är den traditionella mc-boken, framtagen av STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund), den bästa resursen för att klara teoriprovet? Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Vårt svar är enkelt: Nej! Då undrar du kanske varför? Och med all rätt!

MC-boken är en välförfattad bok framtagen av utbildad personal som går igenom mc-utbildningen i de 16 steg som används av oss och de flesta trafikskolor. Det innehåll som finns är kanon! Vår kritik handlar främst om vad det utelämnar. Och varför är det så?

MC-boken är framtagen av Sveriges Trafikskolors Riksförbund, och de representerar trafikskolorna. De vill självklart skapa material som hjälper dig på egen hand på bästa sätt, men samtidigt också att du ska ta dig till en STR-ansluten trafikskola. Resultatet blir en bok som inte går igenom allt utan lämnar frågor obesvarade.

Viktigt att nämna är att inget material helt kan ersätta en diskussion med en erfaren förare men material kan vara mer eller mindre ingående och vill du ha valet att klara dig på egen hand behöver du ett material där denna “diskussion” så gott det går är integrerad i materialet. Därför är vår åsikt och den av hundratals av våra tidigare elever att mc-boken är undermålig, och det finns bättre alternativ.

Kort bakgrund till varför körkortsteori kan vara så förvirrande…

Trafikverkets frågor hanterar trafikregler, trafiksäkerhet, fordonskunskap, personliga förutsättningar och miljö och kan innefatta så otroligt mycket. Många elever tycker det blir för mycket och tränar därför bara på körkortsfrågor. Problemet med detta är dock att om man tränar främst på frågor kan det hända att man lär sig svaren på de frågorna man sett men inte helheten (och så dyker det upp andra frågor på provet). Vi rekommenderar istället att du lägger fokus på att lära dig den bakomliggande informationen och sedan använder frågor främst för att bli bekant med formatet på körkortsfrågor och att göra prov på tid.

Vår lösning…

Vi på mc-jakten är ärliga med situationen, körkortsteori innehåller för mycket info för att lära sig utantill. Med detta i åtanke har vi tagit fram vår Teorikurs tillsammans med Jakob Isebäck (utbildad riskutbildare, körskollärare och mc-lärare) som har valt ut material för att våra elever så lätt som möjligt ska klara teorin utan att drunkna i all info. Hundratals av våra tidigare elever har klarat teoriprovet bara med hjälp av mc-jaktens Teorikurs och Körkortsfrågor  och därför behövs inget komplement till vårt material men det är såklart fortfarande sant att ju mer man läser och från flera källor ju större chans har man att klara provet.

Köpa mc-boken?

Det kan ju verka mindre förvånande att vi på denna hemsida rekommenderar våra egna produkter… men vårt tips är alltså: prova i all fall våra gratis resurser här på mc-jakten (gratis körkortsfrågor för mc) innan du slår till när det gäller mc-boken. Skulle du efter detta ändå vilja köpa mc-boken så hittar du den oftast billigast på nätet.

Träna teori med Gratis Körkortsfrågor

I vår kursportal hittar du allt du behöver för att klara teoriprovet. Just nu kan du öva med våra körkortsfrågor helt gratis. Följ länken nedan:

KLICKA HÄR >>> PROVA PÅ VÅRA GRATIS KÖRKORTSFRÅGOR