snabbare billigare sakrare korkort
 

Vanliga frågor | mc-jaktens online videokurs

Hur fungerar garantin?

Vi kan tyvärr inte garantera dig ett körkort (ännu 🙂 men vi kan garantera att vi ska ha hjälpt dig eller att du är nöjd. Detta är helt upp till dig. Är du nöjd är allt frid och fröjd, annars mailar du oss inom 30 dagar från köpet och får alla pengarna tillbaka. Inga sura miner utan vi tar till oss din feedback om du har någon!

Så för att klargöra: Du kan köpa kursen, gå igenom den, få alla tips, boka uppkörning, klara uppkörningen och sedan be om pengarna tillbaka – om du vill. Vi är medvetna om detta men tror på karma 🙂

Jag har ingen egen hoj och måste gå till körskolan. Hur gör jag för att få ner priset?

Här har vi några ess i rockärmen.

Tips #1:
Förbered dig så mycket som möjligt och ta reda på vad du behöver kunna för mc-kortet innan du skriver in dig på en körskola. Har du bilkörkort sedan innan kanske du har koll på många av delarna vilket gör det dumt för dig att följa hela körskolans utbildningsplan. Säg med en gång när du kommer till körskolan vilka delar du vill träna på.

Tips #2:
Ragga upp någon med motorcykel (eller två cyklar) som kan tänka sig att köra med dig mot bränsle och en lunch. Fundera på vilka du känner som har en motorcykel. Tänk på att personen i fråga inte behöver vara din handledare, om ni kör på privat (och säker) mark får du köra ändå. Då kan du i alla fall nöta manöverbanorna (vi har pfd:er med mått i guiden på hemsidan över banorna) och på så sätt bli bekväm på motorcykeln på egen hand vilket sparar massor med tid och pengar. Då blir trafiken sen en baggis.

Känner du ingen med motorcykel? Välj ett mc-forum du gillar och skriv följande (detta har fungerat för supermånga):
“Hej! Jag ska ta mc-kort i sommar men har ingen att övningsköra med. Jag är en (fyll i info om dig som person) som mer än gärna bjuder på sällskap, bränsle och mat. Kontakta mig om intressant”

Notera… svenskar kan vara lite skygga mot främlingar men det underbara är att det generellt inte gäller oss motorcyklister (vi vinkar till och med till varandra i farten). Det finns massor med motorcyklister som vill ut och åka men inte har någon att åka med. (Och många av dessa har till och med flera cyklar)

Tips #3 När det gäller uppkörningen:
Det finns uthyrningsfirmor (även vissa trafikskolor) som låter dig som bokar uppkörning som privatist hyra mc till din uppkörning vilket gör att körskolan inte behöver bestämma när du är redo.

Behöver/ska kursen kombineras med körskola eller inte?

Kursen är komplett och behöver inte kombineras med körskola annat än av praktiska skäl (om du behöver en mc att träna på).

För dig med möjlighet till privat övningskörning:
Har du en egen hoj och kan övningsköra privat är kursen allt du behöver för att kunna klara uppkörnigen utan körlektioner. Vill du ändå kontrollera att du har plockat upp och övat in alla moment korrekt kan du gå till trafikskolan och be om en fiktiv uppkörning (en utbildningskontroll). Det är en körlektion där mc-läraren testar dig som om det vore en uppkörning och du får sedan feedback på vad du behöver träna extra på (om något). Detta står ofta inte med i prislistan hos körskolor men de flesta körskolor hjälper dig gärna med det, om mot förmodan inte – ta nästa körskola.

För dig utan egen hoj:
Har du ingen hoj och behöver gå till körskolan för praktisk träning är det förberedelser, förberedelser, förberedelser som gäller! Du ska veta HUR du som motorcyklist bör bete dig i alla situationer innan du ens går in på trafikskolan.

För att du som mc-jägare ska få ut så mycket som möjligt av varje körlektion har vi tagit fram en extra del i kursen som heter “förhandla med din trafikskola”. Där du får mer tips och idéer.

Kan man verkligen lära sig köra mc och ta mc-kort bara genom videos?

Nej! Du kan inte lära dig att köra mc men du kan lära dig HUR du ska köra.

Kolla in våra filmer om lågfartsbanan och kurvteknik (får du via email om du signar upp här) så får du en känsla av vad videos kan göra. Det blir snabbt ganska självklart att du kan lära dig HUR man kör mc genom videos. Du behöver sedan praktisk träning men kan du förbereda dig så är du halvvägs där!

Hur många kuggar uppkörningen?

I dagsläget kuggas var tredje uppkörning. Mycket på grund av att mc-elever inte vet exakt hur uppkörningen går till eller hur man blir bedömd, även om man har gått på trafikskolan. Därför har vi lagt extra krut på detta i videokursen.

Vad säger användare om mc-jaktens utbildningsmaterial?

– Lotta Björses, 56 år, Mölnlycke (via trafikskola och mc-jakten):
“Vet inte om det var mc-jaktens eller Lena på Körkortsspecialistens förtjänst, men idag fick jag mitt A-kort. Tack för ert fantastiskt fina arbete med tips, trix och videos på mc-jakten. Jag har haft stor glädje av alltihop.”

– Charles Atashkadeh, 26 år, Göteborg (privatist med total mc-kort kostnad under 6000 kr):
“Nils visade mig hur jag tog körkort snabbare och billigare och helt utan hjälp av körskolor. På en månad hade jag kortet i handen från det att jag hade satt mig på en motorcykel för första gången.”

– Anita Ellström Widén, Uppsala:
“Jag är djupt imponerad av videokursen, ju längre jag kommer in i kursen så besvarar den alla mina frågor!”

Och vad säger mc-lärare?

– Jacob Isebäck, utbildad mc-lärare, riskutbildare och utbildningsledare:
“Materialet på mc-jakten ger goda möjligheter att öva hemma. Ett prisvärt sätt att lyfta din nivå med hjälp av din handledare, som ofta kan köra själv men har svårt att förmedla sin kunskap.”

Är du sugen? Signa upp med din email här och du får mer information och smakprov i mailen!